Aggelopoulos :: Δίκτυο Συνεργατών Αγγελόπουλος

«Τέλος» οι δωρεάν εξετάσεις στα συμβεβλημένα εργαστήρια 2/2016


image of medical examsΤο είπαν και το έκαναν! Μέχρι σήμερα εκπλήρωναν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους έναντι των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, παρά τις σωρευμένες από το παρελθόν οφειλές του Οργανισμού στον κλάδο. Έχοντας όμως παραμείνει απλήρωτοι για 5 μήνες του 2015, ενώ πλέον διανύουμε τον 2ο μήνα του 2016, οι αντοχές και οι ανοχές «κλάταραν» και τις φωνές διαμαρτυρίας αντικατέστησε η σκλήρυνση της στάσης των Βιοπαθολόγων (ΠΕΕΒΙ), Ακτινολόγων (ΠΕΕΑ) και Πυρηνικών γιατρών (ΣΕΠΙ).

Τα τρία πρωτοβάθμια σωματεία βρίσκονται από σήμερα σε επίσχεση εργασίας, μη αποδεχόμενα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να προχωρήσουν στις εξετάσεις που τους έχουν συνταγογραφηθεί, θα πρέπει να πληρώσουν ιδιωτικά υπογράφοντας μια υπεύθυνη δήλωση και να διεκδικήσουν στη συνέχεια τα χρήματα που κατέβαλλαν από τον ΕΟΠΥΥ. Μια διαδικασία η οποία συνήθως απαιτεί αρκετό χρόνο (μήνες).

Στην εξώδικη διαμαρτυρία που απέστειλε σχετικά η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών, Βιοπαθολόγων, Κυτταρολόγων, Παθολογοανατόμων (ΠΕΕΒΙ) προς τη Διοίκηση του Οργανισμού, κοινοποιούμενη προς τον υπουργό Υγείας, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Όπως άριστα γνωρίζετε, τα μέλη μας, εργαστηριακοί γιατροί (βιοπαθολόγοι, κυτταρολόγοι, παθολογοανατόμοι) εξακολουθούν, για άλλη μια φορά, να παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για οφειλόμενες αμοιβές τους από την παροχή διαγνωστικών υπηρεσιών τους σε ασφαλισμένους σας και, συγκεκριμένα, για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους 2015.

Γνωρίζετε επίσης άριστα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών μελών μας αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια οξύτατο οικονομικό πρόβλημα, αλλά και πρόβλημα διατήρησης των εργαστηρίων τους, ενώ πολλά εργαστήρια έχουν ήδη κλείσει και μεγάλη μερίδα συναδέλφων είναι σήμερα εκτεθειμένοι στον τραπεζικό δανεισμό, όπου αναγκάστηκαν να καταφύγουν για να χρηματοδοτήσουν στοιχειωδώς τις εντωμεταξύ εργασίες τους και τα έξοδα λειτουργίας των ιατρείων τους, υποχρεούμενοι συνεχώς σε καταβολές τόκων, και τόκων επί των τόκων, συχνότατα με απειλές κατασχέσεων ή και με τη διενέργεια κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος της ατομικής τους περιουσίας».

Στο «πλευρό» της ΠΕΕΒΙ ο ΙΣΑ

Αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαστηριακών γιατρών στέκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ).

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει σχετικά: «Είναι γνωστό σε όλους πόσο έχουν πληγεί οι συνάδελφοι εργαστηριακοί ιατροί, ειδικά με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με την υποκοστολόγηση των εργαστηριακών εξετάσεων».

ΠΗΓΗ: VIRUS.GR

Αν επιθυμείτε διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς χρονοβόρες διαδικασία και μπλέξιμο με ΕΟΠΥΥ υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ασφαλιστικά συμβόλαια που με μικρό κόστος σας εξασφαλίζουν στην διενέργεια εξετάσεων σε ιδιωτικά Νοσοκομεία και Διαγνωστικά Κέντρα χωρίς καμία δική σας συμμμετοχή. Ζητήστε προσφορά βάσει των προσωπικών σας στοιχείων συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί ή πατώντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://www.aggelopoulos.net/what-we-offer/insurance/minas-dimitrios/

 

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας μέσω ειδήσεων RSS 2.0 που θα βρείτε ΕΔΩ!