Aggelopoulos :: Δίκτυο Συνεργατών Αγγελόπουλος

Πως θα μπορέσετε να δείτε τα ένσημα σας ηλεκτρονικά 1/2015.


idikaΤο δίκτυο συνεργατών Aggelopoulos σας ενημερώνει για την νέα δυνατότητα που έχουν οι ασφαλισμένοι σε οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης να δουν και να εκτυπώσουν τα ένσημα τους ηλεκτρονικά. Τα ένσημα που δεν εμφανίζονται συνήθως είναι εκείνα που ήταν χειρόγραφα σε καρτέλες και δεν έχει γίνει ανακεφαλαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα. Για παράδειγμα τα ένσημα του ΙΚΑ που ήταν σε καρτέλες και δεν έχουν δοθεί για ανακεφαλαίωση τότε δεν θα εμφανίζονται στο σύστημα.

Το σύστημα ΑΤΛΑΣ

Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας. Ειδικότερα, με το «ΑΤΛΑΣ»:

• Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων στο οποίο καταγράφονται τόσο οι άμεσα όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.

• Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο δημιουργώντας έτσι τον Ψηφιακό Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης, μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού «βιογραφικού».

• Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων.

• Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων.

Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» θεσμοθετήθηκε με βάση τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 8 του ν.4237/2014 (Α,36) και η διαδικασία συγκέντρωσης και τήρησης των στοιχείων ασφάλισης και ασφαλιστικής ικανότητας όλων των ασφαλισμένων της χώρας μέσω της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., εξειδικεύθηκε με την έκδοση της αρ. 11810/179/Φ80353 (1) Υπουργικής Απόφασης.

Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.

Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.

Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.

Κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει το χρόνο ασφάλισης που έχει τεκμηριώσει.

Η πρόσβαση γίνεται με τη χρήση των κωδικών του ΤΑΧΙS της ΓΓΠΣ και απαιτείται η γνώση του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θυμάται τον ΑΜΚΑ του μπορεί να τον βρει στη σελίδα Έχω ΑΜΚΑ;

Πως θα δείτε τα ένσημα σας

Πρώτα θα πρέπει να πατήσετε τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://www.atlas.gov.gr/

Επιλέγουμε από την αριστερή στήλη ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.

Και πατάμε το κουμπί ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ στο κέντρο της σελίδας που θα ανοίξει.

Στην συνέχεια το σύστημα ζητά τους κωδικούς που έχετε στο TAXISNET (κωδικοί με τους οποίους κάνετε την φορολογική σας δήλωση).

Στην περίπτωση που η σύζυγος κάνει κοινή δήλωση με τον σύζυγο και δεν έχει κωδικούς TAXISNET τότε θα πρέπει να εγγραφεί πρώτα στην Γ.Γ.Π.Σ. και μετά θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στο σύστημα ΑΤΛΑΣ. Για οδηγίες εγγραφής στο σύστημα TAXISNET παρακαλώ πατήστε τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://www.aggelopoulos.net/news/new-taxisnet/

Βάζοντας του κωδικούς το σύστημα σας δρομολογεί στο taxisnet και πρέπει να πατήσετε το κουμπί ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ.

Τέλος συμπληρώνετε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης που σας έχει αποδοθεί και πατάτε ΕΙΣΟΔΟΣ.

Στην οθόνη που ακολουθεί θα βρείτε συνοπτικά τα στοιχεία του Ασφαλισμένου και τα στοιχεία ασφάλισης. Πατώντας την επιλογή ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ σας ανοίγει αρχείο που φαίνονται αναλυτικά όλα τα ένσημα. Το αρχείο αυτό μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας ή να το τυπώσετε σε χαρτί.

 

39 Σχόλια στο “Πως θα μπορέσετε να δείτε τα ένσημα σας ηλεκτρονικά 1/2015.”

 1. synolika ensyma

 2. Κύριε Ζούζια,

  Για να δείτε τα συνολικά σας ένσημα θα πρέπει να ακολουθήσετε την διαδικασία που αναφέρεται στο παραπάνω άρθρο.

 3. Ειμαι σε εποχικο επαγγελμα (σερβιτορος).ποσα χρονια ενσυμα χρειαζομαι για ταμειο ανεργειας?

 4. Κύριε Χαρίση,

  Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις του ταμείου ανεργίας πατώντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

  https://www.aggelopoulos.net/news/everything-you-need-to-know-about-unemployment-subsidy-6-2014/

 5. Καλημερα σας
  Αν και ολα τα στοιχεια μου ειναι σωστα δεν μπορει να μου εμφανισει τον αριθμο αμκα μου στο συστημα ατλας.Στο 11131 δεν μπορεσσαν ν με βοηθησουν.Μπορει να εχει γινει καποιο λαθος με το αμκα μ?
  Ευχαριστω πολυ

 6. Κυρία Άννα,

  Για να μην έχετε προβλήματα στο μέλλον, παρακαλώ όπως επισκεφθείτε το κοντινότερο ΚΕΠ και ελέγξτε τα στοιχεία του ΑΜΚΑ σας.
  Αν είναι σωστά πρέπει να επισκεφθείτε τον φορέα ασφάλισης σας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ.) και να κάνετε επικαιροποίηση των στοιχείων σας.

 7. κύριε Αγγελόπουλε, ξεκίνησα να εργάζομαι το 2013 έως σήμερα, όμως μου εμφανίζει το σύστημα την ασφάλεια έως τον 3ο 2015. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης δεν έχει καταβάλει τις εισφορές 4ου έως 9ου 2015? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 8. Κυρία Ειρήνη,

  Για να μην εμφανίζονται τα ένσημα σας από τον 4/2015 και μετά σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος λόγος που δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Πρέπει να απευθυνθείτε στο ΙΚΑ της επιχείρησης να δείτε ποιός είναι ο λόγος που δεν εμφανίζονται τα ένσημα σας.

 9. πολύ χρήσιμες υπηρεσίες και παρακαλώ θα ηθελα ενημέρωση για οτιδήποτε καινουργιο.Ευχαριστω

 10. Κυρία Δρακοπούλου,

  Για να ενημερώνεστε για τις νέες δημοσιεύσεις του site μας μπορείτε να ακολουθήσετε έναν από τους τρόπους εγγραφής πατώντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

  Διαθέσιμοι τρόποι ενημέρωσης μέσω του δικτύου συνεργατών Aggelopoulos

 11. kirie aggelopoule egw ergazome os oromisthios politis se mia megali eteria mpenw sto sistima tou ika ki mou lei oti den exei ananeothi to bibliario mou mou dixni ta enshma mexri kai tin teleftea ananeosei enow egw apo tin doulia mou pernw kathe mhna apodiksi oti i hmeres asfalias exoun plirothi …

 12. Κύριε Φλοριάν,

  Θα πρέπει να ενημερωθείτε από την Εταιρία που εργάζεστε για το πρόβλημα που αντιμερωπίζετε. Από την στιγμή που υπογράφεται εξοφλητικές αποδείξεις τα ένσημα σας θα έπρεπε να φαίνονται στο σύστημα. Μπορεί όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα ταυτοποίησης και να μην μπορείτε να τα δείτε.

 13. Jasas eko logarismo ston ermi ala argune poli na fanune ta ensima pos boro na ta dho pio sindomA

 14. Αν είσαστε ασφαλισμένος στο ΙΚΑ μπορείτε να γραφτείτε στο site του ΙΚΑ και να έχετε γρηγορότερη ενημέρωση. Παρ’ όλα αυτά δεν θα μπορείτε να δείτε τα ένσημα του τελευταίου τριμήνου. Σήμερα εμφανίζονται τα ένσημα έως την 31-8-2015.

 15. Ensima

 16. Κυρία Χαρίτου,

  Αν είσαστε ασφαλισμένη στο ΙΚΑ μπορείτε να γραφτείτε στο site του ΙΚΑ και να δείτε τα ένσημα σας.

 17. δουλεψα απο ιουλιο μεχρι τελος σεπτεβρη ποτε θα δω τα ενσημα;μου βγαζει μεχρι το11 τελευταια φορα που δουλεψα,ασφαλιστικη καλυψη εχω; ευχαριστω!

 18. Κυρία Ρούλα,

  Τα ένσημα από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο το 2015 μπορείτε να τα δείτε μόνο μέσω του ΙΚΑ. Ακόμα δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα ΑΤΛΑΣ. Για να δείτε αν έχετε ασφαλιστική κάλυψη παρακαλώ πατήστε τον σύνδεσμο που ακολουθεί:
  http://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfikan.cfm

 19. ensima,2015

 20. Κύριε Ντανίκα,

  Για να δείτε τα ένσημα σας, παρακαλώ όπως ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται στο άρθρο.

 21. καλησπέρα σας, δεν βρίσκω, ενω έχω ακολουθήσει όλα τα βήματα που υποδεικνύετε, πως θα δω αναλυτικά και τα ένσημα του 2015?? Των προηγούμενων ετών τα βρίσκω του 2015 όχι??Υπαρχει κάποιος λόγος???

 22. Κυρία Γιώτα,

  Η ενημέρωση του ΑΤΛΑΣ καθυστερεί γι’ αυτό και δεν μπορείτε να δείτε τα ένσημα του 2015. Για να μπορέσετε να έχετε πιο άμεση ενημέρωση θα πρέπει να εγγραφείτε στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ.

 23. Καλημέρα σας,
  Εκτύπωσα το ασφαλιστικό βιογραφικό μου. Ολα είναι σωστά, εκτος του ότι λείπει όλη η χρονια του 1996. Εργάζομαι στον ίδιο εργοδότη από το 1983 έως και σήμερα. Ποιες ενέργειες χρειάζονται για διόρθωση??? Πηγαίνω στο ΙΚΑ της περιοχής μου με την «καρτέλλα» των ενσήμων του 1996 και το αναφέρω, ή το αναφέρω στο λογιστήριο της εταιρίας μου και το ελέγχουν εκείνοι με το ΙΚΑ της περιοχής όπου ανήκει η εταιρία? Σας ευχαριστώ

 24. Δυστυχώς δεν μπορείτε προς το παρόν να προβείτε ακόμα σε οποιαδήποτε διόρθωση του ασφαλιστικού σας βιογραφικού. Μόνο το ΙΚΑ είναι υπεύθυνο για την απεικόνιση των ενσήμων σας. Ελπίζουμε να υπάρξουν σύντομα οδηγίες ώστε να μπορέσετε να τις ακολουθήσετε ώστε να εμφανιστεί η χρονιά του 1996.

 25. Ensima

 26. Μπορείτε να δείτε τα ένσημα σας ηλεκτρονικά, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του άρθρου.

 27. Τι είναι αυτό το taxisnet που ζητάει;

 28. Κυρία Γεωργία,

  Για να δείτε τα ένσημα σας θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε τους κωδικούς που έχετε για την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης. Αν δεν έχετε κωδικούς, τότε θα πρέπει να εγγραφείτε στο taxisnet.

 29. Ensima

 30. Θα μπορέσετε να δείτε τα ένσημα σας ηλεκτρονικά, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του άρθρου.

 31. Κύριε Αγγελόπουλε εισάγω σώστα τα στοιχεία μου αλλά το μόνο που μου εμφανίζει είναι το μήνυμα «ORA-257: archiver error. Connect internal only, until freed.». Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 32. Κύριε Μπουσδούκα,

  Το μήνυμα σφάλματος που μας αναφέρεται έχει να κάνει με τεχνικό πρόβλημα του server του συστήματος Άτλας. Δεν ευθύνεστε εσείς. Θα πρέπει ο διαχειριστής του συστήματος ΑΤΛΑΣ να το διορθώσει.

 33. Ο. ΟΑΕΕ μου ειπε οτι μολις απαντηση το ΙΚΑ σε4μηνες θα εχη βγη η αποφαση τι λετε εσεις ,μουπαν αληθεια.

 34. Κύριε Σαράντη,

  Δεν γνωρίζουμε ούτε μπορούμε να σας εγγυηθούμε τον χρόνο έκδοσης απόφασης από τον Ο.Α.Ε.Ε.

 35. ta enshma moy

 36. Κύριε Καλατζάκη,

  Δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος για να σας στείλουμε τα ένσημα σας. Για να δείτε τα ένσημα σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του άρθρου που έχουμε δημοσιεύσει στην αρχή της σελίδας.

 37. Θα ήθελα να μάθω αν έχω συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα για συνταξιοδότηση μέσω ΙΚΑ. Επιπλέων, δεν γνωρίζω τον τρόπο να βρω τον Κίρικο Taxisnet.

 38. Κυρία Μελισσηνού,

  Για όλα αυτά που θέλετε να μάθετε θα πρέπει να επισκεφθείτε τις υπηρεσίες του ΙΚΑ που έχουν σχέση με συνταξιοδοτικά θέματα.

 39. […] Πατάτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/Home.aspx  και πατάτε το κουμπί ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ που βρίσκετε στο κέντρο της οθόνης. (μπορείτε επίσης να πατήσετε και το πρώτο κουμπί ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ για να δείτε τα ένσημα σας, σχετικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο  https://www.aggelopoulos.net/news/how-can-you-see-your-insurance-cv-online-1-2015/). […]

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας μέσω ειδήσεων RSS 2.0 που θα βρείτε ΕΔΩ!