Aggelopoulos :: Δίκτυο Συνεργατών Αγγελόπουλος

Οδηγίες Συμπλήρωσης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 2014.


image of tax-clearanceΤο δίκτυο συνεργατών Aggelopoulos σας ενημερώνει για τις οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για την συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων Ε1 οικονομικού έτους 2014. Για να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο των οδηγιών παρακαλώ πατήστε τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Ημερομηνία Ενημέρωσης 6-4-2014.

Οδηγίες Συμπλήρωσης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2014

34 Σχόλια στο “Οδηγίες Συμπλήρωσης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 2014.”

 1. Αξιότιμοι κύριοι
  Στην προσπάθεια μου να υποβάλω την φορολογική μου δήλωση ως συνταξιούχος ΙΚΑ, αλλά και της υπερήλικης μητέρας μου( συνταξιούχος δημοσίου) αντιμετωπίζω δύο προβλήματα και παρακαλώ θερμά για την βοήθεια σας. 1. Το ‘ετος 2013 έλαβα αναδρομικά της επικουρικής μου σύνταξης για το έτος 2012. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ειδικός κωδικός για τα αναδρομικά, υποθέτω ότι ή θα πρέπει να τα προσθέσω με τα ποσα της επικουρικής που έλαβα το 2013 ή να υποβάλω συμοληρωματική δήλωση για το Οικονομικό έτος 2013 (εισοδήματα 2012). Η, κάτι άλλο. Τι θα πρέπει να κάνω?????

  2. Στο Ε1 της μητέρας μου δεν εμφανίζεται η κύρια σύνταξη ,, μπορώ όμως να εκτυπώσω την βεβαίωση αποδοχών από το Γ.Λ του Κράτους. Δεδομένου όμως ότι τα χρωματιστά πλαίσια του Ε1 συμπληρώνονται αυτόματα,,, τί μπορώ να κάνω???? η επικοινωνία με το ΓΛΚ είναι αδύνατη.

  σας ευχαριστώ

 2. Κύριε Κώτση,

  Για τα αναδρομικά υπάρχουν οι δύο τρόποι που μας αναφέρετε. Ο πρώτος να δηλωθούν στην φετινή δήλωση ή να κάνετε συμπληρωματική δήλωση για πέρυσι χωρίς πρόστιμο. Για το δεύτερο ερώτημα σας δυστυχώς θα πρέπει να υποβάλλει την βεβαίωση ηλεκτρονικά ο φορέας που της χορηγεί την σύμταξη, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα συμπλήρωσης.

 3. Γεια σας.Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες που μας δίνετε μέσω της σελίδας σας.Τον Οκτώβριο του 2013 απεβίωσε ο πατέρας μου.Η μήτερα μου και τα τρία παιδιά κληρονόμησαν από 25% δύο κατοικιών,της κύριας κατοικίας μας και μιας δευτερεύουσας.Το ερώτημα μου αφορά τη δήλωση αυτών των κατοικιών στο Ε1 2014.Θα δηλώσει ο καθένας μας τις δύο κατοικίες με το ποσοστό του και με μήνες ιδιοκατοίκησης αυτούς που αντιστοιχούν από την ημερομηνία θανάτου του πατέρα μου μέχρι το τέλος του έτους;Και για τους υπόλοιπους μήνες θα δηλώσουμε φιλοξενία στην κύρια βάζοντας το ΑΦΜ του πατέρα μου;Ακόμα, εφόσον οι κατοικίες αυτές προέρχονται από κληρονομιά, μήπως θα πρέπει να υποβάλουμε και έντυπο Ε2 συμπληρώνοντας τον πίνακα ΙΙ;Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

 4. Κύριε Γιάννη,

  Θα δηλώσετε ο καθένας σας ως φιλοξενούμενοι τους μήνες πριν τον θάνατο του πατέρα σας και ως ιδιοκατοίκηση τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.
  Θα βάλετε τον ΑΦΜ του πατέρα σας στην φιλοξενία.
  Θα κάνετε και Ε2 συμπληρώνοντας τα ακίνητα στον Πίνακα ΙΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟ 2013 ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΤΕΛΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ Ή ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΓΟΡΑ – ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ – ΔΩΡΕΑ – ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ.

 5. Να είστε καλά κ.Αγγελόπουλε, σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

 6. Και εμείς ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μας.

 7. Γεια σας, κ. Αγγελόπουλε και συγνώμη που θα χρειαστεί να σας κουράσω ξανά.Η αδερφή μου εντός του 2012 πήρε στεγαστικό δάνειο για αγορά α’ κατοικίας ύψους 60.000 ευρώ.Από αυτά τα χρήματα του δανείου, τα 50.000 εκταμιεύτηκαν το 2012 και τα 10.000 το 2013 (τα 10.000 δόθηκαν από θυγατρική εταιρεία της τράπεζας, οπότε στην ουσία μιλάμε για δύο δάνεια).Το πρώτο μου ερώτημα αφορά αν τα 10.000 θα δηλωθούν στο ε1 2014, δηλαδή αν αυτό που μετρά είναι η ημερομηνία εκταμίευσης και όχι η ημερομηνία σύμβασης του δανείου.Λόγω των τοκοχρεωλυσίων που καταβλήθηκαν για τα δάνεια εντός του ’13, προκύπτει διαφορά τεκμηρίων.Η διαφορά αυτή καλύπτεται αν δηλωθούν τα 10.000 ευρώ στον κωδικό 781.Το δεύτερο ερώτημα μου εδώ είναι αν θα ληφθεί υπόψη το ποσό αυτό για την κάλυψη των τεκμηρίων.Μήπως θεωρηθεί οτι τα 10.000 δόθηκαν για την αγορά του σπιτιού, οπότε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των τεκμηρίων που προκύπτουν από τα δάνεια;Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ πολύ.

 8. Κύριε Γιάννη,

  Οι κωδικοί της δήλωσης συμπληρώνονται βάσει της σύμβασης δανείου που φαίνονται αναλυτικά όλοι οι όροι του δανείου.
  Πάνω στην σύμβαση εμφανίζονται και οι ημερομηνίες εκταμίευσης. Πρώτα πρέπει να ελέγξετε το ποσό που δηλώσατε πέρυσι ως εκταμίευση.
  Τα τεκμήρια του 2013 μπορείτε να καλύψετε με ανάλωση κεφαλαίου από προηγούμενες δηλώσεις.

 9. Καλησπέρα. Κάνω την φορολογική μου δήλωση και έχω κάποιες απορίες.Μένω στην φοιτητική εστλια,πως το δηλώνω αυτό?Εχω πάει το απαραίτητο χαρτί στην εφορία αλλά δεν ξέρω πως να δηλώσω την διαμονή μου στο ε1 γιατί για παράδειγμα στην περίπτωση φιλοξενλιας ζητάει το αφμ του ιδιοκτήτη, εδώ ο ιδιοκτλητης ελιναι το πανεπιστήμιο. Πως το δηλώνω τελικά;Ευχαριστώ

 10. Κυρία Λίνα,

  Θα δηλώσετε ότι φιλοξενείσθε στους γονείς σας. Η φοιτητική εστία δεν δηλώνετε.

 11. Γεια σας κ. Αγγελόπουλε. Υπέβαλα για πρώτη φορά φορολογική δήλωση φέτος, καθώς ήμουν φοιτήτρια μέχρι τον περασμένο Ιούνιο. Είμαι άνεργη και το σπίτι όπου μένω το πληρώνει ο πατέρας μου. Μου ήρθε όμως να πληρώσω 150 ευρώ. Στον πίνακα 6 στο πεδίο 12 έβαλα τα μισά τετραγωνικά διότι μένω με την αδερφή μου. Μήπως δεν έπρεπε να συμπληρώσω κάτι εκεί: Αλλιώς πως εξηγείται το πρόστιμο αυτό; Ευχαριστώ!

 12. Κυρία Δέσποινα,

  Δεν μπορούμε να ξέρουμε τον λόγο που σας βγήκε να πληρώσετε. Μόνο αν δούμε την φορολογική σας δήλωση μπορούμε να σας απαντήσουμε τον λόγο που προέκυψε ο φόρος.

 13. γεια σας κυριε Αγγελόπουλε. Θα υποβάλω για πρώτη φορά φορολογική δήλωση και μένω σε φοιτητική εστία. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο μέρος στο οποίο μπορώ να δηλώσω τη διαμονή μου, τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση?

 14. Κυρία Μαρίνα,

  Θα πρέπει να δηλώσετε φιλοξενεία σε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο.

 15. Γειας σας κ. Αγγελόπουλε. Η μητέρα μου έλαβε με κληρονομικό δικαίωμα ένα πόσο εφάπαξ από αναδρομικά από το ταμείο επικουρικής σύνταξης του πατέρα μου ο οποίος απεβίωσε και δν πρόλαβε να τα εισπράξει. Ηθελα να ρωτήσω σε ποίον κωδικό δηλώνονται στον Ε1. Εχει Παρακρατηθεί Φ.Μ.Υ (βγαίνει 19,7%) και αν δηλώνεται το καθαρό ή το μικτό ποσό. Ευχαριστώ!

 16. Κύριε Τάσο,

  Τα αναδρομικά από επικουρικό ταμείο δηλώνονται κανονικά σαν φορολογητέο εισόδημα. Το ποσό που δηλώνεται είναι το μικτό ποσό και οι παρακρατήσεις του φόρου στους αντίστοιχους κωδικούς.
  Για να δείτε τους κωδικούς που πρέπει να συμπληρώσετε παρακαλώ πατήστε τον σύνδεσμο που ακολουθεί:
  https://www.aggelopoulos.net/public/osfd2014.pdf

 17. Κύριε Αγγελόπουλε γειά σας ο γιός μου φοιτητής 23 ετών είναι άνεργος και τον φιλοξενώ εγώ παίρνρι όμως μια μικρή σύνταξη απο τον άνδρα μου που πέθανε.Πρέπει να κάνει φορολογική δήλωση και να δηλώσει το ποσό της σύνταξης;

 18. Κυρία Υδραίου,

  Ο γιός σας πρέπει να υποβάλλει υποχρεωτικά δήλωση. Σχετικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε πατώντας τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

  Οδηγίες Ε1 2015

  Στην ενότητα υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης.

 19. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς θα δηλώσω τα αναδρομικά επικουρικής σύνταξης, τα αναδρομικά μερίσματος και το εφάπαξ του Τ.Π.Δ.Υ. και σε ποιους κωδικούς;

 20. Κύριε Σολάκα,

  Σύμφωνα με τις Οδηγίες Συμπλήρωσης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Ε1 2015 σελίδα 16

  Θα πρέπει να υποβάλλετε φορολογικές δηλώσεις στα έτη που ανάγονται τα εισοδήματα. Δηλαδή αν τα αναδρομικά είναι του 2013 θα πρέπει να κάνετε συμπληρωματική φορολογική δήλωση για πέρυσι στην Εφορία.

 21. κ. Αγγελόπουλε γεια σας. Έχουμε ένα στεγαστικό δάνειο με το σύζυγο μου από κοινού. Το καταβληθέν ποσό του δανείου το μοιράζω στους 2 κωδικούς (727 και 728) ή μόνο στο όνομα του πρώτου δικαιούχου; Ευχαριστώ!

 22. Κυρία Βάσω,

  Θα συμπληρώσετε το στεγαστικό δάνειο σε εκείνον τον κωδικό που είναι ο κύριος του Δανείου. Από την στιγμή που κάνετε κοινή δήλωση το τεκμήριο βαραίνει το κοινό οικογενειακό εισόδημα.

 23. Καλησπέρα σας.Ενήλικος προστατευόμενος με αναπηρια που υποχρεούται να κανει δηλωση.Πρέπει να συμπληρώσει τον κωδικό 001 του πίνακα 3 για τη μείωση του φόρου;Ή αρκεί αυτός που τον φιλοξένει να συμπληρώσει αριθμητικά τον κωδικό 005 του ιδιού πινακα;

 24. Κύριε Νίκο,

  Ο κωδικός 001 πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρωθεί στην προσωπική σας φορολογική δήλωση.

 25. Γεια σας, κ. Αγγελόπουλε!Θα ήθελα να ρωτήσω πώς δηλώνεται η δωρεάν παραχώρηση κατοικίας από παιδί σε μητέρα και στα δύο του αδέρφια.Συνολικά δηλαδή παραχωρείται η κατοικία σε 3 άτομα.Σύμφωνα με όσα γνωρίζω το παιδί θα δηλώσει τη δωρεάν παραχώρηση στο Ε2.Η μητέρα και τα αδέρφια θα δηλώσουν το σπίτι ως κύρια κατοικία στον πίνακα 5,1Α του Ε1 τσεκάροντας τη δωρεάν παραχώρηση και γράφοντας ποσοστό χρήσης υπόχρεου 33%;Επίσης, υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα (κωδικός 129 του Ε1 καθώς και στο Ε2) σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις;Τέλος, υπάρχει υποχρέωση υποβολής μισθωτηρίου δωρεάν παραχώρησης κατοικίας;Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

 26. Κύριε Γιάννη,

  Το ερώτημα σας έχει απαντηθεί.

 27. καλησπερα εχω 2 ερωτησεις…
  στην φορολογικη δηλωση–ονομα συζυγου–
  δεν βγηκε η δικο μου εισοδημα απο εργασια..τι κανω???

  και ο γιος μου ειναι 20 χρονων φοιτητης αλλα με ενσημα σε καποια δουλεια ,,,κανω δηλωση ??
  εχει καποιο ποσο ως βαση???

  ευχαριστω

 28. Κυρία Ελένη,

  Αν υπάρχει εισόδημα που δεν εμφανίζεται στην δήλωση σας θα πρέπει να απευθυνθείτε στον Εργοδότη στον οποίο παρέχατε την εργασία σας.
  Οι βεβαιώσεις στέλνονται ηλεκτρονικά από τους Εργοδότες στις φορολογικές δηλώσεις των εργαζόμενων.

  Ο γιός σας πρέπει να κάνει δική του φορολογική δήλωση και να δηλώσει τα εισοδήματα από τους μισθούς που έλαβε το 2014.

 29. Κύριε Αγγελόπουλε γεια σας. Είμαι 26 ετών, εγγεγραμμένη στον ΟΑΕΔ 2 χρόνια (από τότε που τελείωσα τις σπουδές μου) και φιλοξενούμαι από τους γονείς μου. Έκανα για πρώτη φορά φορολογική φέτος με εισόδημα 1 ευρώ από τόκους και κανένα περιουσιακό στοιχείο στο ονομά μου. Μου βγάζει να πληρώσω φόρο 65 ευρω και δεν καταλαβαίνω γιατί. Αυτό το αποτέλεσμα μου το βγάζει στην τροποποιητική, μήπως είναι πρόστιμο επειδή άλλαξα την αρχική; Δηλώνω κάπου την ανεργία;

 30. Κυρία Αριστέα,

  Η συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης έχει πολλές παραμέτρους και αν δεν συμπληρωθεί ορθά προκύπτει φόρος που πολλές φορές δεν πρέπει να πληρωθεί. Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε ένα Λογιστή – Φοροτεχνικό ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

 31. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΕΡΣΙ ΤΟ 2014 ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΚ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ. ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΕΓΙΝΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΩΝ 120 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 1/1/14. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ ΣΤΟ Ε1, ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΥ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 32. Κυρία Έφη,

  Στο κωδικό που υπάρχει για την συμπλήρωση των ποσών που προορίζονται για αποπληρωμή δανείου υπάρχει κουμπί που σας ενημερώνει για τις δόσεις που έχουν πληρωθεί.
  Το ποσό που έχετε καταβάλει και έχει σταλεί από την τράπεζα στο taxisnet σαν πληροφορία πρέπει υποχρεωτικά να το συμπληρώσετε.

 33. κ. Αγγελόπουλε καλησπέρα. Συμπληρώνω τη φορολογική δήλωση του γιου μου, ο οποιος έχει εισόδημα από μισθούς 215 ευρώ και φιλοξενείτε στο σπίτι μας. Επίσης συμπλήρωσα και 25 ευρώ αποδείξεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι του βγάζει να πληρώσει 55 ευρώ φόρο. Είναι δυνατόν; Τι πρέπει να διορθώσω/συμπληρώσω;
  Σας ευχαριστώ

 34. Κυρία Αγγελική,

  Οι ιστοσελίδες μας είναι για να σας ενημερώνουν για τις σημαντικότερες αλλαγές που συμβαίνουν στα φορολογικά, νομικά θέματα.
  Δεν κάνουμε συμπλήρωση φορολογικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου. Αυτό απαιτεί χρόνο και αμοιβή.

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας μέσω ειδήσεων RSS 2.0 που θα βρείτε ΕΔΩ!