Aggelopoulos :: Δίκτυο Συνεργατών Αγγελόπουλος

Νέες ανακοινώσεις από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων 6/2012


image of ggps taxisnetΗ Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εξέδωσε νέες ανακοινώσεις που αφορούν το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, Ειδοποίηση προς ενεργούς επιτηδευματίες, Κάρτα Αποδείξεων και Ταχυδρομική Αποστολή κλειδαρίθμου. Το δίκτυο συνεργατών www.aggelopoulos.net σας κοινοποιεί τις σχετικές ανακοινώσεις:

1)      Εκκαθάριση Ενιαίου Τέλους Ακινήτων 2009.

Ανακοίνωση

Λόγω σταδιακής ολοκλήρωσης των εκκαθαρίσεων του Ε.Τ.Α.Κ. 2009 τις επόμενες ημέρες, παρακαλούμε να οριστικοποιήσετε τυχόν προσωρινές δηλώσεις και να ολοκληρώσετε εκκρεμότητες ή προβλήματα του έτους 2009 το ταχύτερο δυνατόν.

Για την εφαρμογή δηλώσεων Ε9, πατήστε εδώ.

Για να δείτε αν έχετε προβλήματα στο Ε9 παρακαλώ πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο και εισάγετε τον ΑΦΜ σας. Το σύστημα θα σας ενημερώσει αν χρειάζεται να προβείτε σε αλλαγές στο Ε9.

https://www1.gsis.gr/gsisapps/gsisinfo/ekk2009Info.htm

Οι πρώτες εκκαθαρίσεις του Ε.Τ.ΑΚ. έχουν ήδη αποσταλεί. Για να δείτε το οφειλόμενο ποσό παρακαλώ πατήστε:

http://link.minfin.gr/eidop

Επιλέξτε «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ»

Θα ανοίξει αρχείο που θα αναφέρει αναλυτικά τις οφειλές προς την εφορία.

2)      Αποστολή Ειδοποίησης Προς Ενεργούς Επιτηδευματίες

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Σε  εφαρμογή  της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1167/2011, έχει αποσταλεί  Ειδοποίηση στους ενεργούς επιτηδευματίες  φυσικά ή  μη φυσικά πρόσωπα, που δεν έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών στο Μητρώο της  αρμόδιας  Δ.Ο.Υ.,  ενώ δεν ασκούν πλέον την δραστηριότητα του ελευθερίου επαγγέλματος ή της εμπορικής επιχείρησης, ότι δύνανται μέχρι 14.6.2012 να πραγματοποιήσουν εκπρόθεσμη διακοπή με την πραγματική ημερομηνία διακοπής τους.

 

Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που η δραστηριότητα ασκείται κανονικά, ο φορολογούμενος δεν χρειάζεται να προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια.

 

Όσον αφορά στους αποβιώσαντες αναφέρουμε ότι  η Γενική Γραμματεία έστειλε την Ειδοποίηση σ’ αυτούς  για τους οποίους  δεν έχει γίνει ενημέρωση του συστήματος  για το θάνατό τους. Σε περίπτωση θανάτου οι κληρονόμοι οφείλουν να ενημερώσουν το Μητρώο TAXIS της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. χωρίς να δεσμεύονται από την ανωτέρω ημερομηνία, εφόσον δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε1.

 

3)      Κάρτα Αποδείξεων (αποστολή ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Αγαπητέ χρήστη του TAXISnet,

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του πολίτη για τη συλλογή των αποδείξεων, καθώς μας επιτρέπει κάθε στιγμή να γνωρίζουμε τι έξοδα έχουμε κάνει, αποφεύγοντας τη χρονοβόρο καταγραφή των αποδείξεων στο τέλος του έτους. Η χρήση της είναι προαιρετική και ασφαλής, καταγράφεται μόνο το συνολικό ύψος της κάθε απόδειξης και όχι τα είδη που αγοράστηκαν.

Η Κάρτα Αποδείξεων είναι ανώνυμη και συνδέεται με τον Α.Φ.Μ. του καταναλωτή, με μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία, μέσω SMS ή διαδικτύου, χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιας τράπεζας ή τρίτου φορέα.

Η Κάρτα Αποδείξεων διατίθεται δωρεάν από τις συνεργαζόμενες στο πρόγραμμα Τράπεζες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε συναλλαγή, ανεξάρτητα αν αυτή γίνεται με τη χρήση μετρητών, πιστωτικών καρτών ή άλλου τρόπου πληρωμής. Σήμερα, τα περισσότερα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα χρήσης της Κάρτας Αποδείξεων, μέσω των ειδικά ενημερωμένων POS και e-POS που ήδη διαθέτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  http://link.minfin.gr/karta

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

 

4)      Ενημέρωση για ταχυδρομική αποστολή κωδικών TAXISNET

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ.1079/26.3.2012), οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (εκτός των συνταξιούχων) του οικονομικού έτους 2012 υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

 

Ως εκ τούτου η Γ.Γ.Π.Σ. δημιούργησε (την περίοδο 20-23 Απριλίου) για τους νέους υπόχρεους, κωδικούς TAXISnet με αυτοματοποιημένο τρόπο και θα αποστείλει συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση που έχει δηλωθεί στη Δ.Ο.Υ. , στην οποία αναγράφονται το username, ο κωδικός, ο κλειδάριθμος και οι οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού μέσω internet χωρίς να απαιτηθεί επίσκεψη την Δ.Ο.Υ.

 

Για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση σας επισκεφθείτε της Υπηρεσίες Πληροφόρησης της Γ.Γ.Π.Σ. Ενημέρωση Για Ταχυδρομική Αποστολή Κωδικών TAXISnet για να ελέγξετε εάν έχουν εκδοθεί κωδικοί και κλειδάριθμος για εσάς, που θα αποσταλλούν με συστημένη επιστολή.

16 Σχόλια στο “Νέες ανακοινώσεις από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων 6/2012”

 1. κ. Αγγελόπουλε καλησπέρα,

  είμαι συνταξιουχος αλλά έκανα αίτηση μέσω ιντερνετ για να μου δοθεί ο κλειδάριθμος να υποβάλλω ηλεκτρονικά τη δήλωση. Όπως διάβασα χθες, για φετος δεν θα χρειαστεί να πάω στην εφορία για τον κλειδάριθμο και θα χρησιμοποιήσω μόνο τους κωδικούς πρόσβασης;

 2. Κύριε Νίκο,

  Λάθος σας ενημέρωσαν. Αυτό που διαβάσατε είναι για όσους είχαν παλιούς κωδικούς του TAXISNET. Από την στιγμή που κάνατε αίτηση μέσω internet θα πρέπει να επισκεφθείτε την εφορία για να παραλάβετε κλειδάριθμο, προκειμένου να ενεργοποιήσετε τους κωδικούς σας. Άλλιώς δεν θα μπορέσετε να υποβάλλετε την δήλωση ηλεκτρονικά.

 3. κ. Αγγελόπουλε ευχαριστώ πολύ!

 4. Κύριε Νίκο,

  Και εμείς ευχαριστούμε που μας επισκεφθήκατε.

 5. χαιρετε
  η γιαγια μου εδωσε ποσο 70000ε απο λογαριασμο ταμιευτηριου για αγορα ακινητου πληρωσα το φορο διοτι δεν ηταν 1 κατοικια. Πεστε μου σε ποια πεδια στη δηλωση θα συμπληρωσω τη δωρεα, το ποσο και τη δικαιολογητικα χρειαζεται για τη δηλωση οτι τα χρηματα ηταν οντως δωρεα
  ευχαριστω πολυ

 6. Κύριε Παναγιώτη,

  Θα πρέπει να συμπληρώσετε το ποσό στα ποσά που προέρχονται από δωρέες. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ ανατρέξτε στις οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης.

  http://www.minfin.gr/content-api/betacms/repository/minfin/binaryChannel/ForologikosOdhgos2012/content

 7. Γεια σας. Με την εκκαθάριση της δήλωσης 2012 γίνεται αυτόματα και η χρέωση για την εισφορά αλληλεγγύης. Η εισφορά αυτή όμως έχει ήδη παρακρατηθεί από τους μισθούς των μισθωτών του δημοσίου (βλ. χαρτάκι μισθοδοσίας , όπου φαίνεται στις κρατήσεις υπέρ αλληλεγγύη 2%). Τι συμβαίνει με αυτό το θέμα; Σας ευχαριστώ πολύ

 8. Κύριε Κατσαούνη,

  Το θέμα έχει απασχολήσει πολλούς. Για το 2011 κανένας φορέας δεν θα έπρεπε να κάνει παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αυτό θα γινόταν από την 1/1/2012. Παρ’ όλα αυτά λόγω λάθους πολλές υπηρεσίες και ασφαλιστικά ταμεία έγγραφαν κρατήσεις υπερ αλληλεγγύη 2%. Οι βεβαιώσεις αυτές ήταν λάθος και πολλοί φορολογούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στις υπηρεσίες τους για το φαινόμενο αυτό. Η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από μισθούς και συντάξεις γίνεται αποκλειστικά και μόνο από 1/1/2012. Οπότε στις βεβαιώσεις αποδοχών του 2011 δεν έπρεπε να υπάρχουν οι κρατήσεις αυτές.

 9. Κύριε Αγγελόπουλε συγχαρητήρια

  η σύζυγος μου εργάστηκε ως ιδιώτης – συνεργάτης στην Στατιστική υπηρεσία, σε ποιος κωδικούς θα γράψω το καθαρό ποσό που πήρε και το φόρο που παρακρατήθηκε 20% επι του σύνολου της αποζημίωσης?

 10. Κύριε Βασίλη,

  Θα πρέπει να συμπληρώσετε το ποσό του εισοδήματος ως εισόδημα που προέρχεται από ελευθέρια επαγγέλματα και το ποσό της παρακράτησης φόρου στους παρακρατούμενους φόρους. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ ανατρέξτε στις οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης.

  http://www.minfin.gr/content-api/betacms/repository/minfin/binaryChannel/ForologikosOdhgos2012/content

 11. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΕ 15/01/11 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
  ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ?

 12. Κυρία Μαρία,

  Αποδείξεις θα πρέπει να υποχρεωτικά να βάλετε στην δήλωση του θανόντος. Δεν έχει σημασία η ημερομηνία που απεβίωσε αλλά το εισόδημα που θα δηλώσει.

 13. ειμαι μελος σε μια εταιρεια καλλυντικων(μονοπροσωπη επε) και αγοραζω τα προιοντα σε χαμηλοτερη τιμη.Μου εδωσαν για την εφορια το εξης χαρτι μεικτα 17,00 παρακρατηση φορου 20% για το ποσο των 17,00, 3,40
  χαρτοσημο και ΟΓΑ 0,61
  ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΣΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ 12,99.Τι πραξεις κανω για να τα δηλωσω στην δηλωση ε1?Πρεπει να τα δηλωσω?Στην δηλωση ε1 που εκανα αφαιρεσα απο τα 17,00 το χαρτοσημο και το ποσο των 16,40 το εβαλα στον πινακα 4Δ 4.ΚΩΔΙΚΟΣ 507 .Επισης την παρακρατηση 20% στον κωδικο 605 3,40.Επειτα απο τις αποδειξεις δεν συμπληρωνα το 25% εβαλα 15ε λιγοτερες και μου βαλανε προστιμο 1,50ε.Τεκμηρια 2000 το αμαξι, ενα δανειο 3546,22(717), ελαχιστο τεκμηριο 3000, δοσεις δανειου 477,48(727).Εισοδημα 13.460,14(301), παρακρατηση 235,39(315), αναλογουν 238,93(313).ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΑΠΟ 9000 ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ 5000.ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1981.(.ΝΑΙ)
  Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ? ΦΟΡΟΣ 600 ΚΑΙ ΚΑΤΙ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΙΣΦΟΡΑ 134,60 ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 200 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ 1.100 ΤΕΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ.ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ? ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ 3350(Ο49) ΑΝΤΙ 3365.ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,50Ε.ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ 565,19(074) ΤΟ 10%, 56,51.
  ΦΤΑΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ 507, 605 ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Η ΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ?
  ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΑΝ ΚΑΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.

 14. Κυρία Αλεξάνδρα,

  Ο στόχος του site μας είναι να σας πληροφορίσει για προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το νέο φορολογικό καθεστώς. Δεν κάνουμε έλεγχο ή συμπλήρωση δηλώσεων μέσω διαδικτύου. Αυτό απαιτεί γνώσεις, χρόνο και αμοιβή. Αν θέλετε να δούμε την περίπτωση σας παρακαλώ απευθυνθείτε σε ένα από τους Λογιστή του δικτύου για να κλείσετε ραντεβού.

 15. θα ηθελα να γνωριζω ποια ειναι η διευθυνση που θα πρεπει να επισκεφθω για να μπορεσω να μαθω ποσες και ποια ειναι η χρημτικη αναλογια των δοσεων που πληρωσω στην εφορια αναλυτικα ( το εκαθαριστικο μου εχει ερθει και η πρωτη δαση του εντυπου ειναι για 31η αυγουστου ) βαση των νεων ανακοινωσεων ομως……

  ευχαριστω

 16. Κύριε Καββαδά,

  Διαβάστε τις οδηγίες στο άρθρο που ακολουθεί.

  https://www.aggelopoulos.net/news/new-income-tax-installments-for-statements-2012/

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας μέσω ειδήσεων RSS 2.0 που θα βρείτε ΕΔΩ!