Aggelopoulos :: Δίκτυο Συνεργατών Αγγελόπουλος

Νέα απογραφή συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 6/2012


image of ikaTo δίκτυο συνεργατών Aggelopoulos στα πλαίσια της έγκυρης ενημέρωσης, σας κοινοποιεί την νέα απόφαση του ΙΚΑ για την υποχρεωτική απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επειδή η προηγούμενη απογραφή που είχε γίνει για όλους τους συνταξιούχος είχε αναδείξει πολλές περιπτώσεις είσπραξης συντάξεων από συγγενείς πεθαμένων, οδήγησε τον διοικητή του ΙΚΑ σε απόφαση για νέα απογραφή των συνταξιούχων του Ιδρύματος.

 Αθήνα, 31 Μαϊου 2012
 
Δελτίο Τύπου
 
 
To Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη συνεδρίασή του στις 31/5/2012 αποφάσισε τη διενέργεια νέας απογραφής των συνταξιούχων του Ιδρύματος στο χρονικό διάστημα από τις 2 Ιουλίου 2012 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012.συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπωςστο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα, ΕΛ.ΤΑ) από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

   1) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
   2) Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων Β΄ τριμήνου 2012.

Eπισημαίνεται ότι η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα).

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στις περιπτώσεις όπου στο Ενημερωτικό Σημείωμα δεν αναφέρεται ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) και τον οποίο πρέπει να προσκομίσουν στο Πιστωτικό Ίδρυμα, ή να φροντίσουν για την έκδοσή του πριν από την προσέλευση τους για την απογραφή τους, όπου και θα πρέπει να συνυποβάλουν.

Όσον αφορά στις κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από την διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα (συνταξιούχοι που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα που δεν διαθέτουν Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση – θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τμήματα Πληρωμών) του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.

Το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων σκοπό έχει την αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
 
ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 

18 Σχόλια στο “Νέα απογραφή συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 6/2012”

 1. Καλησπέρα σας,

  Εργάζομαι στο τομέα της Υγείας σε ΝΠΙΔ ως Κοινωνική Λειτουργός ,με προυπηρεσία 10 ετών ,εγγαμη χωρις τέκνα.
  Ο μισθός μου ήταν 950 ευρω και πληρωθηκα για τον Ιανουαριο του 2012 ,740 ευρω με τη δικαιολογια οτι επροκειτο για λογιστικο λάθος .Η αρχική μου σύμβαση στο συγκεκριμενο εργοδοτη ήταν 855 μικτά εκτοτε εχουν περάσει 7 χρόνια εργασιας και αλλα 3 απο προηγούμενο εργοδοτη και ο μισθός μου επανερχεται στα ίδια επίπεδα .Επίσης για το μήνα Απριλιο ο μισθος μου κατέβηκε κι αλλο καθως το ΦΜΥ αυξήθηκε?
  Παρακαλώ οπως με διαφώτισετε καθώς κάθε μήνα λαμβανω και διαφορετικο μισθο..
  ευχαριστώ εκ των προτέρων

 2. Κυρία Δέσποινα,

  Καταρχάς η θεματολογία στην οποία μας απευθύνετε το ερώτημα σας δεν είναι σχετική με την Απογραφή Συνταξιούχων.
  Δυστυχώς δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε αν δεν δούμε τα πλήρη μισθολογικά σας στοιχεία.

 3. Γεια σας ειμαι 54 χρονων με διαδοχικη ασφαλιση τεβε και ικα,6 χρονια τεβε και 7 χρονια ικα(τελευταιο ταμειο )με δυο παιδια(το δευτερο ανηλικο μεχρι και 31 μαρτιου του 2012) ποτε μπορω να βγαλω την συνταξη?

 4. Κυρία Γεωργία,

  Η θεματολογία στην οποία μας απευθύνετε το ερώτημα σας δεν είναι σχετική με την Απογραφή Συνταξιούχων.
  Επαναλάβετε την ερώτηση σας στα άρθρα που έχουν σχέση με την σύνταξη.

 5. γεια σας η μητερα μου πηρε συνταξη χηρειας στις 22 8 2012 πρεπει να απογραφει;

 6. Κυρία Κατερίνα,

  Αν και πιστεύουμε ότι η απογραφή της μητέρας σας είναι προαιρετική παρ’ όλα αυτά θα σας προτείναμε να απογραφεί κανονικά, ώστε να μην έχει πρόβλημα αργότερα.

 7. Η μητερα μου ειναι συνταξιουχος ΟΑΕΕ απο τον πατερα μου ,ειχε απογραφει το 2011 λαμβανοντας ειδοποιηση.Φετος δεν εχει λαβει θα πρεπει να προσελθει για να απογραφει ξανα;

 8. Κύριε Νίκο,

  Η δημοσίευση που διαβάζετε ισχύει μόνο για συνταξιούχους του ΙΚΑ. Ο ΟΑΕΕ δεν έχει αποφασίσει μέχρι σήμερα δεύτερη απογραφή, παρά μόνο το ΙΚΑ.

 9. Γεια σας!! Η μητερα μου ειναι συνταξιουχος τεβε,πρεπει να απογραφει τωρα?

 10. Κύριε Αριστέα,

  Η δημοσίευση που διαβάζετε ισχύει μόνο για συνταξιούχους του ΙΚΑ. Ο ΟΑΕΕ δεν έχει αποφασίσει μέχρι σήμερα δεύτερη απογραφή, παρά μόνο το ΙΚΑ.

 11. Η μητερα μου ελειπε τους μηνες απογραφης. Μπορει να κανει ακομα για να μην χασει την συνταξη της; και που θα παει να την κανει; Μπορω να την κανω εγω αν μου δωσει πληρεξουσιο;

 12. Κυρία Έλενα,

  Παρακαλώ διαβάστε το άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει πατώντας το σύνδεσμο που ακολουθεί:

  https://www.aggelopoulos.net/news/ika-announcements-related-to-the-physical-presence-of-pensioners-10-2012/

 13. Εχω βρει το τελευταιο αποδεικτικο βεβαιωσης φυσικης καταγραφης με ημερομηνια 3/5/2012. Την καλυπτει αυτο αφου εγινε ΠΡΙΝ την ημερομηνια της 2/7/2012;

 14. Κυρία Έλενα,

  Διαβάστε το άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει πατώντας το σύνδεσμο που ακολουθεί:

  https://www.aggelopoulos.net/news/ika-announcements-related-to-the-physical-presence-of-pensioners-10-2012/

 15. Αγαπητε κύριε Αγγελόπουλε θα ηθελα να σας ρωτήσω το εξής, Η μητέρα μου πάιρνει σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ από το 1988. Απεγράφη στη γενική απογραφή το καλοκαίρι. Σήμερα άκουσα από τον κο Σπυρόπουλο ότι οι χήρες πρέπει να αποραφούν ξανά. Ισχύει; Σας ευχαριστώ

 16. Κύριε Παπαγεωργίου,

  Αν έχετε κάνει κανονικά όλη την διαδικασία απογραφής συνταξιούχων, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια άλλη ενέργεια. Αν γίνει εκ νέου απογραφή συνταξιούχων θα ενημερωθείτε από το ΙΚΑ.

 17. Η μητερα μου ειναι συνταξιούχος χηρείας, ομως απογραφηκε το προηγουμενο καλοκαίρι, χρειαζεται να απογραφει εκ νεου τωρα, που ειναι η καινουργιες προθεσμίες.

 18. Αν η μητέρα σας έχει απογραφεί από 2/7/2012 έως 12/10/2012 δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Δείτε και την σχετική ανακοίνωση https://www.aggelopoulos.net/news/ika-announcements-related-to-the-physical-presence-of-pensioners-10-2012/

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας μέσω ειδήσεων RSS 2.0 που θα βρείτε ΕΔΩ!