Aggelopoulos :: Δίκτυο Συνεργατών Αγγελόπουλος

Νέα από το τμήμα των «Ασφαλιστικών Υπηρεσιών» Μαΐου 2011


image of freelance-insurancesΜε υψηλούς στόχους για το 2011 η Ευρωπαϊκή Πίστη

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η γενική συνέλευση των μετόχων της Ευρωπαϊκής Πίστης, η οποία καλείται να εγκρίνει τη διανομή μερίσματος 4 λεπτών ανά μετοχή για τη χρήση του 2010, αντίστοιχου με το μέρισμα που διανεμήθηκε το 2009. Το ποσό του διανεμόμενου μερίσματος ανέρχεται 1,1 εκατ. ευρώ και προέρχεται από τα κέρδη μετά από φόρους της χρήσης που ανήλθαν στα 2,5 εκατ. ευρώ έναντι 3,1 εκατ. ευρώ το 2009.

Σημειώνεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχουν κατά 30,2% η τράπεζα Πειραιώς, η ασφαλιστική εταιρεία Ορίζων κατά 3,7%, καθώς και τα επενδυτικά κεφάλαια Lambada SA Panama και Tammy Equities με ποσοστά 5,4% και 5,1% αντίστοιχα.

Στο τέλος του 2010 το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ήταν κατανεμημένο κατά 8% σε μετοχές, κατά 37% σε ομόλογα – από τα οποία 39,2% σε ελληνικούς τίτλους – κατά 25% σε καταθέσεις, 26% σε ακίνητα και 4% σε συμμετοχές.
Παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει για το 2011 σε σημαντική αύξηση των μεγεθών, επικεντρώνοντας στην κερδοφόρα ανάπτυξη, στοχεύοντας για το τρέχον έτος σε αύξηση της παραγωγής κατά 16%, με παράλληλη συγκράτηση του κόστους μέσα απο τη μείωση των δαπανών της από 17,2% επί της παραγωγής του 2010 σε 15% το 2011.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη κερδοφορίας ύψους 5 εκατ. ευρώ, την άνοδο της παραγωγής ασφαλίστρων χωρίς τα δικαιώματα συμβολαίου στα 127 εκατ. ευρώ, γενικότερα έξοδα μικρότερα του 10% της παραγωγής, τη μείωση του κόστους πρόσκτησης κατά 20% στον κλάδο αυτοκινήτου και 30% στον κλάδο πυρός. Στους στόχους για το 2011 είναι επίσης η μείωση του κόστους ζημιών κάτω από το 62% στον κλάδο αυτοκινήτου, του 60% στον κλάδο νοσοκομειακής περίθαλψης, του 40% στον κλάδο περιουσίας, σκαφών, ατυχημάτων και του 30% στον κλάδο μεταφορών.

Εμπάργκο των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων σε 10 Ταμεία
Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια δεν θα καλύπτουν επί πιστώσει τους ασφαλισμένους δέκα ασφαλιστικών Ταμείων, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ). Η ΠΟΣΙΠΥ προχώρησε στην απόφαση αυτή, εξαιτίας των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των εξετάσεων ασφαλισμένων από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Στην κινητοποίηση μετέχουν τα διαγνωστικά κέντρα, οι εργαστηριακοί γιατροί, οι βιοπαθολόγοι, οι κυτταρολόγοι, οι πυρηνικοί γιατροί και οι ακτινολόγοι. Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η επί πιστώσει εφαρμογή των συμβάσεων που έχουν με τους εξής ασφαλιστικούς οργανισμούς:

ΟΠΑΔ (τομέας ΤΥΔΚΥ- Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων)

ΟΑΕΕ

ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (τομέας ΤΣΕΥΠ- Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών & Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών)

ΕΤΑΑ (τομέας Νομικών)

ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ)

ΤΑΥΕΚΩ (ΤΑΠΟΤΕ)

ΤΑΥΕΚΩ (ΤΑΑΠΤΠΓΑ – τραπεζών)

ΤΑΥΕΚΩ (ΤΑΠΗΣΑΠ)

ΤΑΥΕΚΩ (ΤΑΠΕΤΕ)

ΤΑΥΕΚΩ (ΔΕΗ)

Έρχονται μέτρα «διαφάνειας» στα ασφαλιστικά συμβόλαια

 

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αναμένεται να δημοσιοποιήσει το σχέδιο στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια των συναλλαγών στις ασφαλιστικές συμβάσεις με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να ετοιμάζεται να ρίξει το γάντι στις ασφαλιστικές εταιρείες το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου , δημοσιοποιώντας μετά από αρκετούς μήνες διαβούλευσης το τελικό κείμενο.

Σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο και σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία το τελικό κείμενο λαμβάνει υπόψη του πολλές από τις παρατηρήσεις που κατέθεσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Οι σχέσεις των δύο μερών βρίσκονται πάντως σε οριακό σημείο μετά και την αντιπαράθεση που υπάρχει στο θέμα του ΦΠΑ των νοσοκομειακών υπηρεσιών, αλλά και την προηγούμενη απόφαση της Γενικής Γραμματείας που απαγορεύει στις ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρούν σε μονομερείς αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας, όταν στους όρους των συμβολαίων δεν αναλύονται με σαφήνεια τα κριτήρια που αιτιολογούν την πολιτική των αναπροσαρμογών.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή φέρεται να επιμένει στην υιοθέτηση του τιμαριθμικού δείκτη για το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών, ο οποίος όμως αμφισβητείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες, που υποστηρίζουν ότι δεν καταγράφει την πραγματική άνοδο του κόστους υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, που αυξάνεται ραγδαία.

Σε κάθε περίπτωση η Γενική Γραμματεία καταναλωτή φαίνεται μετά και την πρόσφατη «επικράτησή» της στο θέμα του ΦΠΑ των νοσοκομειακών υπηρεσιών, να έχει πετύχει μια «εύκολη νίκη» κατά των ασφαλιστικών εταιρειών, που επιχείρησαν όπως σημειώνει χαρακτηριστικά να διαμορφώσουν την «εμπορική τους πολιτική», κάνοντας διακριτική αντιμετώπιση των ασφαλισμένων, που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των συμβεβλημένων νοσοκομείων σε σχέση με αυτούς που προτιμούν τα μη συμβεβλημένα νοσοκομεία.

Μετά και την τελευταία αντιπαράθεση οι σχέσεις των δύο μερών δεν φαίνεται να έχουν εκτονωθεί με τη διαφωνία των εταιρειών στο θέμα του καθορισμού κριτηρίων που θα κρίνουν την τιμολογιακή τους πολιτική να παραμένει ισχυρή. Η αντιπαράθεση που έχει αναπτυχθεί δεν είναι πια θέμα εντυπώσεων και θα κριθεί επί της ουσίας όχι μόνο με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου, αλλά με την εφαρμογή του στην πράξη που θα κρίνει την περαιτέρω διείσδυση της ιδιωτικής ασφάλισης ή την καθήλωσή της σε μονοψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

 

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση παρακαλώ επικοινωνήστε με το τμήμα των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Ονοματεπώνυμο: Μηνάς Δημήτριος

Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Πελατών: +302117704111 (09:00 – 19:00)

FAX: +302117704222

2 Σχόλια στο “Νέα από το τμήμα των «Ασφαλιστικών Υπηρεσιών» Μαΐου 2011”

  1. Καλημέρα σας, Παρακαλώ γνωρίστε μου αν μπορείτε πότε μπορώ να πάρω μειωμένη σύνταξη ΙΚΑ με ανήλικο. Είμαι ασφαλισμένη από το 1980 και έχω πάνω από 8000 ένσημα. Εξακολουθώ και εργάζομαι ακόμα και σήμερα.
    Ευχαριστώ

    Κα Λαμπροπούλου

  2. Κυρία Λαμπροπούλου,

    Η ερώτηση που υποβάλατε έχει σχέση με το Συνταξιοδότικο και όχι με τις Ασφαλιστικές Υπηρεσίες του δικτύου μας. Πάντως η ερώτηση σας έχει απαντηθεί ξανά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε το άρθρο που έχουμε αναρτήσει στον ακόλουθο σύνδεσμο.

    https://www.aggelopoulos.net/news/the-new-securities-law-3863-2010-part-1/

Μπορείτε να μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας μέσω ειδήσεων RSS 2.0 που θα βρείτε ΕΔΩ!